dr. Juhász Orsolya

állatorvos

Balmazújvároson nőttem fel, ahol gyerekkoromtól állatok vettek körül. Szüleim támogatták állatszeretetem, így a haszonállataink mellett több kisállatom is lehetett (kutya, macska, papagáj, teknős, sün, tengerimalac, nyúl). Számos fajjal megtanultam bánni, megismerhettem tartásuk körülményeit, amely nagy előnyt jelentett később a tanulmányaim során. Szabadidőmben szívesen olvasok, úszok és túrázok. Imádok utazni, célom, hogy minél több ország állatvilágát megismerjem. Gimnazistaként a 2011/2012-es tanévet Franciaországban töltöttem cserediákként, ezalatt az idő alatt rengeteget fejlődött önállóságom és problémamegoldó képességem. 2018 szeptemberében három hetes tanulmányi úton vettem részt Floridában, ahol az óceánban elpusztult delfineket és manátikat boncoltunk az FWC tengeri emlős patológia laboratóriumban.

A DUO-VET csapatát 2018-tól 2020-ig asszisztensként segítettem.

2020 februárban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Diplomamunkámat gyógyszertan témakörben írtam. Diplomám megszerzése után szakmai gyakorlatomat Ausztráliában töltöttem egy onkológiával foglalkozó referenciaklinikán. Érdeklődési területeim a belgyógyászat és az onkológia. 2020 augusztusa óta elektrokemoterápiás kezeléseket is végzek a DUO-VET Rendelőben. Az International Society for Electroporation-Based Technologies and Treatment, illetve a European Society of Veterinary Oncology tagja vagyok.

A DUO-VET Állatorvosi Rendelő mellett az Állatorvostudományi Egyetem Gyógyszertani és Méregtani Tanszékén dolgozom tanszéki állatorvosként, ahol kutató- és oktatómunkát végzek.