dr. Sike Nikolett

állatorvos

2007-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. A végzésemet követően számos kisállatrendelőben és állatkórházban dolgoztam, gyűjtöttem tapasztalatokat. A fő érdeklődési területem a kezdetektől fogva leginkább a belgyógyászat, a bőrgyógyászat és a szemészet volt, így igyekeztem ezeken a témakörökön belül elmélyíteni a tudásomat.
Az utóbbi években többségében – az általános betegellátáson túl – bőrgyógyászati esetekkel foglalkozom. Pártoló és aktív tagja vagyok mind a Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületének (MBÁE), mind a Magyar Kisállat Szemészeti Egyesületnek.
Rendszeresen részt veszek hazai és külföldi bőrgyógyászati- és belgyógyászati témájú konferenciákon, hogy a legnaprakészebb szakmai ismeretekkel rendelkezzem. A pár éve megalakult és a kollégák közötti szakmai konzultációkat segítve működő bőrgyógyászati levelezőlista egyik első és azóta is lelkes tagja vagyok.
Az elmúlt években bőrgyógyászati témájú előadásokat tartok a MBÁE (Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesülete) szervezésében a havonta megrendezésre kerülő bőrgyógyászati szakmai klubokon, belföldi konferenciákon és online webinar képzés keretein belül. Állatorvosi folyóiratokban szakmai cikkeim is megjelentek.
Tavaly óta több rendelőben bőrgyógyászati rendeléssel segítem a Kollégáim munkáját, mely során igyekszem a legmagasabb szakmai színvonalon és maximális odafigyeléssel kezelni a hozzám kerülő kisállatokat. A bőrgyógyászat egy igen összetett és sok türelmet, odafigyelést igénylő szakterület, így a célom, hogy a Tulajdonosokkal illetve az állatorvos-kollégákkal szorosan együttműködve a lehető legjobb eredményt érhessük el.