dr. Sike Nikolett

állatorvos

2007-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. A végzésemet követően számos kisállatrendelőben és állatkórházban dolgoztam, gyűjtöttem tapasztalatokat. A fő érdeklődési területem a kezdetektől fogva leginkább a belgyógyászat, a bőrgyógyászat és a szemészet volt, így igyekeztem ezeken a témakörökön belül elmélyíteni a tudásomat.

Az utóbbi években többségében – az általános betegellátáson túl – bőrgyógyászati esetekkel foglalkozom. Tagja vagyok a Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületének (MBÁE), pártoló tagja a Magyar Kisállat Szemészeti Egyesületnek. A Magyar Állatorvosi Kamara által hirdetett szigorú szakmai és személyi feltételeinek eleget téve 2020 októberétől hivatalosan is azon kevesek közé tartozom, akik állatorvosi bőrgyógyászati szakrendelést tarthatnak Magyarországon.

Rendszeresen részt veszek hazai és külföldi bőrgyógyászati- és belgyógyászati témájú konferenciákon, hogy a legnaprakészebb szakmai ismeretekkel rendelkezzem. A pár éve megalakult és a kollégák közötti szakmai konzultációkat segítve működő bőrgyógyászati levelezőlista egyik első és azóta is lelkes tagja vagyok.

Az elmúlt években bőrgyógyászati témájú előadásokat tartok a MBÁE (Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesülete) szervezésében a havonta megrendezésre kerülő bőrgyógyászati szakmai klubokon, belföldi konferenciákon és online webinar képzés keretein belül. Állatorvosi folyóiratokban szakmai cikkeim is megjelentek.
2020 januárjában munkám elismeréseképpen elnyertem az Bőrgyógyász Állatorvosok Világszervezetének (WAVD) ösztöndíját a Sydney-ben megrendezésre kerülő 3 napos bőrgyógyászati világkongresszusra.

2018 óta több rendelőben bőrgyógyászati rendeléssel segítem a Kollégáim munkáját, mely során igyekszem a legmagasabb szakmai színvonalon és maximális odafigyeléssel kezelni a hozzám kerülő kisállatokat. A bőrgyógyászat egy igen összetett és sok türelmet, odafigyelést igénylő szakterület, így a célom, hogy a Tulajdonosokkal illetve az állatorvos-kollégákkal szorosan együttműködve a lehető legjobb eredményt érhessük el.